12 علت عقب افتادن پریود یا پریود نامنظم + مشاوره فوری و شبانه روزی

قاعدگی

درصورتی که دچار عقب افتادن پریود یا پریود نامنظم شده اید، ضمن بدست آوردن اطلاعات صحیح از این موضوع بهتر است از یک مشاور در زمینه زنان و مامایی کمک بگیرید. چراکه عقب افتادن پریود می تواند نشانه مسئله جدی تری باشد. مرکز ابوریحان طوس با همکاری مشاور ماما، خانم الهام صباغ (بابیش از 18 سال سابقه مشاوره زنان) این امکان را فراهم کرده تا به صورت 24 ساعته و از طریق تماس آنلاین یا تلفنی، در خدمت بانوان و دختران عزیز در سراسر کشور باشد.

شما عزیزان می توانید با پرداخت هزینه ای جزئی از مشاوره قاعدگی استفاده کنید. همین حالا تماس بگیرید.

چگونه می توانم به مرکز خدمات پزشکی و پرستاری ابوریحان طوس اعتماد کنم؟
مجوز
مجوز رسمی

مرکز مشاوره و ارائه مرقبتهای پرستاری در منزل ابوریحان طوس دارای مجوز رسمی از وزارت بهداشت و درمان کشور است. فعالیتهای این مرکز زیرنظر دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارد.

پاسخگویی
پاسخگویی 24 ساعته

فعالیت های مرکز ابوریحان طوس به صورت شبانه روزی می باشد. همه عزیزان در سراسر کشور می توانند تنها با یک تماس به خدمات مشاوره پزشکی در منزل دسترسی فوری داشته باشند.

فاکتور
ارائه فاکتور

یکی از مهم ترین مزیت های مرکز ابوریحان طوس ارائه فاکتور رسمی برای خدمات خود به بیماران می باشد. با دراختیار داشتن این فاکتور می توانید از مزایای بیمه تکمیلی استفاده کنید.

سابقه
سابقه درخشان

این مرکز فعالیت های خود را از سال 1396 در شهر مشهد آغاز نموده و تا به امروز توانسته با عنایت پروردگار و لطف شما عزیزان، رضایت حداکثری بسیاری از افراد را جلب نماید.

12 علت عقب افتادن پریود یا پریود نامنظم چیست؟

یکی از نگرانی های زنان، عقب افتادن پریود یا پریود نامنظم است. موضوعی که می تواند نشانه مسئله مهم تری باشد. اما مهم ترین دلایلی که می تواند باعث عقب افتادن پریود یا نامنظمی زمان آن شود را در زیر بیان می کنیم. (به طور کلی توصیه می شود جهت درمان آن حتما از یک پزشک یا مشاور زنان کمک گرفته تا شرایط شما را مورد بررسی دقیق تری قرار گیرد.)

  1. شروع دوران بارداری تا پایان حاملگی
  2. شیردهی به نوزاد که معمولا باعث به تعویق افتادن زمان پریود می شود
  3. رسیدن به سن بلوغ و شروع پریود در دختران نوجوان
  4. ورود به دوران یائسگی که تغییرات هورمونی و تخمک گذاری در بدن زنان اتفاق می افتد
  5. اختلالات هورمونی که می تواند در کل فرآیند قاعدگی تاثیر گذار باشد
  6. ورزش پرفشار یا فعالیت بدنی شدید
  7. کم‌کاری یا پرکاری تیروئید
  8. تنبلی تخمدان
  9. کاهش یا افزایش وزن در مدت زمان کوتاه
  10. شرایط روحی نامناسب و استرس و اضطراب بیش از حد
  11. مصرف یا تزریق داروهای ضد بارداری و قرص پروژسترون
  12. قرص هایی که بر هورمون های زنانه در دوران قاعدگی تداخل ایجاد می کند

 

پریود یا قاعدگی چیست؟

قاعدگی یا پریود به تخلیه خون  و بافت از دیواره داخلی رحم گفته می‌شود که از طریق واژن خارج شده و به‌طور منظم برای زنان از سن بلوغ جنسی تا دوران یائسگی رخ می‌دهد. دوره‌ی قاعدگی، عادت ماهانه، پریود شدن یا منس یکی از مسائل عادی است که برای زنان رخ می دهد. قاعدگی می تواند به دلایل مختلفی اتفاق نیفتد و یا نامنظم شده و مدت آن عقب یا جلو گردد. به عنوان مثال در دوران بارداری، شیردهی به نوزاد، یائسگی، تنبلی تخمدان و غیره که این فرآیند را به طور موقت متوقف می کند.

مدت زمان خون‌ریزی در دوران پریود معمولا 2 تا 7 روز طول می‌کشد، اما باتوجه به شرایط هر فرد می‌تواند متغیر باشد. همچنین هر سیکل قاعدگی به‌طور متوسط ۲۸ روز طول می‌کشد که یک سیکل قاعدگی طبیعی بین ۲۱ تا ۳۵ روز نیز متغیر است.

 

مشاوره پریود

عقب افتادن پریود و درد کمر و شکم به چه دلیلی است؟

یکی از مشکلات قاعدگی دردهای قبل و بعد از این فرآیند است که امری طبیعی است. اما دلیل آن چیست؟ در طی دوران پریود، رحم منقبض می شود تا آنچه از تخمک نابارور، بافت تشکیل شده در دیواره رحم و مقادیری از مایعات دیگر را که به آن نیازی ندارد از طریق واژن خارج کند. بنابراین این فرآیند می تواند به طور طبیعی با درد همراه باشد که در این بین تغییرات هورمونی نیز بی تاثیر نیست. البته اگر درد کمر و شکم بیش از حد معمول باشد حتما باید از پزشک یا مشاور متخصص زنان و مامایی کمک بگیرید.

 

سیکل قاعدگی چگونه است؟

سیکل قاعدگی یا عادت ماهانه بخشی از چرخه طبیعی در بدن زنان است که به طور متوسط در طول 28 روز به انجام می رسد. در این فرآیند یک سلول تخمک که داخل مایع فلوکول در تخمدان است در یکی از دو تخمدان بالغ شده و به سمت رحم حرکت می کند. درصورتی که این تخمک بارور نشود بعد از مدتی توسط بدن دفع می شود. این دفع همراه با بافت ایجاد شده دردیواره رحم که نقش محیط مناسب برای رشد تخمک بارور را دارد از بدن خارج می شود. بنابراین دفع طبیعی تخمک غیر بارور به همراه بافت داخلی رحم توسط بدن، باعث خون ریزی ماهانه می شود. میزان این خونریزی در حدود 50 تا 60 میلی لیتر در ماه است که بسته به شرایط هر فرد می تواند متغییر باشد.

 

علت عقب افتادن عادت ماهانه در دختر

قاعدگی یکی از نشانه های بلوغ جنسی و سلامت اندام های تولید مثل دختران محسوب می شود. اما دخترانی که به تازگی وارد این مرحله از زندگی زنانه خود می شوند احتمالا نامنظمی قاعدگی در آنها وجود دارد. یکی مهم ترین دلایل آن هم رشد و تکامل دستگاه تناسلی و تولید مثل آنان است. همچنین نیاز است تا برای تنظیم شدن سطح ترشحات هورمون های استروژن، پروژسترون و سایر هورمون های زنانه زمان کافی بگذرد. اما لازم است اگر میزان و دفعات قاعدگی بیش از حد نرمال باشد، حتما به پزشک متخصص زنان و زایمان یا مشاوره ماما مراجعه شود. بنابراین از درمان خودسر و ناآگاهانه جدا خودداری شود تا سلامت اندام های زنانه با خطر مواجه نشود.

 

نقش استروژن و پروژسترون در قاعدگی

مهم ترین هورمون هایی که بیشترین تاثیر را در قاعدگی دارند عبارتند از: هورمون استروژن، پروژسترون، هورمون لوتئینی و هورمون محرک فولیکول یا FSH.

زمانی که یک تخمک بالغ آزاد شده و به سمت رحم حرکت می کند، میزان استروژن در بدن زنان به حداکثر خود می رسد. نقش هورمون استروژن این است که باعث رشد بافت داخل رحم می شود. همچنین بعد از آزاد شدن تخمک، سطح هورمون پروژسترون نیز افزایش می یابد. این هورمون باعث می شود تا سطح ضخیم لایه ایجاد شده در رحم را حفظ کرده و درعین حال مانع از رشد بیش از حد بافت رحم ناشی از فعالیت هورمون استروژن شود.

 

خلق و خوی زنان در دوران قاعدگی

یکی از تغییرات نسبتا مهم دوران پریود، ایجاد آشفتگی خلق و خوی زنان در دوران قاعدگی است. ممکن است برخی از زنان حالت بی انگیزه بودن، پرخاشگری یا افسردگی را تجربه کنند. این پدیده می تواند بخشی از PMS یا سندورم پیش از قاعدگی باشد. هرچند علت دقیق پدیده PMS مشخص نیست اما می توان گفت قطعا هورمون ها در آن نقش زیادی دارند.

علائم پیش از قاعدگی می تواند شامل جوش زدن صورت، حساس شدن سینه ها یا خستگی بدن باشد. علائم روانی آن نیز شامل اضطراب، نوسانات خلق و خوی زنان در دوران قاعدگی و افسردگی باشد. همچنین در دورن پریود امکان ایجاد علائمی همچون اسهال و ناراحتی های گوارشی وجود دارد که کاملا طبیعی است.

درخواست مشاوره زنان

همین حالا جهت درخواست وقت مشاوره با مشاوره زنان و مامایی تماس بگیرید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.